Bendtsen gør klar til lovindgreb efter TDC-sagen

TDC-sagen får nu konsekvenser. Erhvervsminister Bendt Bendtsen vil ikke lade lovovertrædelsen, som skulle holdes hemmelig, passere uden at få rettet op og moderniseret børsloven. Han er klar til at gå i aktion og klar til ny lovgivning, hvis der er brug for det.

Erhvervsminister Bendt Bendtsen er parat til lovindgreb i kølvandet på TDC-sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Berlingske Business har igennem de seneste uger detaljeret beskrevet TDC-sagen, som udspringer af de fem internationale kapitalfondes omstridte køb af TDC i efteråret 2005. Rygter svirrede dengang i pressen om opkøbsforhandlingerne, mens TDC selv var tavs. I mens steg TDC-kursen markant.

Finanstilsynet har efterfølgende klart konstateret, at TDC har overtrådt loven. TDC gik imidlertid fri for straf fordi TDC løbende havde afstemt med Københavns Fondsbørs, at der IKKE var behov for at kommentere salgsrygterne i pressen.

Selv om der er tale om en meget alvorlig overtrædelse, og selv om TDC-sagen er meget principiel for hele børsmarkedet besluttede parterne, at TDC ikke bare skulle gå fri for straf, men at hele den penible sag også skulle holdes hemmelig.

Og det er ikke mindst denne hemmeligholdelse, som har fået en række børseksperter til hårdt at kritisere Fondsrådet/Finanstilsynet som utidssvarende i en moderne, international børsverden.

Læs mere om erhvervsminister Bendt Bendtsens indgreb i Berlingske Business fredag.