Belgiske klø på stille aktiedag

De europæiske aktiemarkeder var uden de store bevægelser mandag, der var præget af sommerferie og tynd handel. Belgiske Mobistar måtte dog notere en kurslussing af rang oven på et svært skuffende regnskab.

Læs mere
Fold sammen

Samlet steg paneuropæiske Europe Stoxx 600 med 0,2 pct. Engelske FTSE 100 lukkede med et lille fald på 0,1 pct., mens franske CAC 40 steg 0,3 pct. Generelt var handlen dog begrænset, og volumen lå 32 til 40 pct. under de seneste 100 dages glidende gennemsnit.

I Belgien havde landets næststørste mobilselskab en ganske skidt dag på børsen. Aktien faldt med ikke mindre end 30,8 pct. til 10,92 euro efter et regnskab, der var langt værre end ventet og indeholdt en nedjustering.

Mobistar rapporterede et fald i omsætningen i første halvår på 5,7 pct. og et fald i driftsresultatet, EBITDA, på hele 28 pct. Samtidig venter man for hele året et fald i omsætningen på op til 12 pct. og har annulleret alle dividendeplaner.

Nye roamingregler har ramt selskabet ganske hårdt, og samtidig har Mobistar forsøgt at genprise nogle af sine produkter. Flere banker har allerede bebudet, at estimaterne for Mobistar vil blive skåret markant.

Storbanken UBS steg med 2,5 pct. til 18,05 sfr. efter sine foreløbige tal for andet kvartal. Tallene viste et nettooverskud på omkring 690 mio. sfr. (4,2 mia. kr.) Storbankens driftsoverskud før skat anslås at lande på lidt over 1 mia. sfr.

Hollandske Philips aktie steg 2,1 pct. til 23,91 euro. For første halvår kunne selskabet vise en omsætning på 5,65 mia. euro, mens analytikerne ventede en omsætning på 5,61 mia. euro.

Det blev omsat til et overskud på driften på 603 mio. euro mod ventet 550 mio. euro. På bundlinjen var regnskabet også bedre end estimeret. Her kunne Philips vise et overskud på 317 mio. euro - eller 70 mio. euro mere end ventet.