Beherskede europæiske aktiestigninger

Efter flere gange at have svinget mellem plus og minus endte onsdagen for et flertal af de europæiske aktieindeks i positivt terræn.

Et understøttende forhold for udviklingen var en bekræftelse af, at eurozonen i andet kvartal rystede sig fri af recessionen.

Efter seks kvartaler med tilbagegang oplevede Euroland i andet kvartal en vækst i bruttonationalproduktet på 0,3 pct. Det var lidt over forventningerne ifølge Bloomberg News om en vækst på 0,2 pct.

Det tyske DAX-indeks lukkede 0,3 pct. højere, mens det ledende indeks i Paris steg 0,5 pct. Imens oplevede det britiske marked et fald i FTSE 100-indekset på 0,4 pct. Nedturen i London skyldes primært fald i flere af de minerelaterede selskaber.

Der var derimod rift om aktierne i den britiske facility servicevirksomhed Rentokil Initial, der efter et uventet stærkt halvårsregnskab steg 6,1 pct. til 103 pence. Det var det højeste niveau siden januar 2011.

I Frankfurt faldt energigiganten RWE derimod 4,5 pct. efter offentliggørelsen af et skuffende regnskab. I andet kvartal opnåede selskabet et overskud på 1,99 mia. euro, mens der til sammenligning var ventet et overskud på 2,1 mia. euro, ifølge Bloomberg News.

Stålvirksomheden Thyssenkrupp faldt desuden 1,3 pct. oven på nyheden om, at det tager længere tid for selskabet end ventet at sælge sin enhed Steel Americas. Thyssenkrupp er dog i "meget fremskredne forhandlinger" med en mulig køber.

På Oslo-børsen steg Subsea 7, der leverer services til olieindustrien, 8,5 pct. efter et uventet godt regnskab for andet kvartal. Driftsresultatet viste et overskud på 40,6 mio. dollar, hvor analytikerne havde estimeret et underskud på 66,5 mio. dollar.

Livsforsikringsselskabet Swiss Life Holding kom ligeledes ud med et klart bedre regnskab end ventet. Alligevel faldt aktien 0,8 pct.