Begrænset valuta-reaktion på Nordkorea-uro

Schweizerfranc og japanske yen er en anelse højere prisfastsat over for den amerikanske dollar mandag middag, men der er tale om "ekstremt små bevægelser", fordi finansmarkederne ikke vurderer, at trusselsbilledet mellem USA og Nordkorea er eskaleret yderligere efter weekendens prøvesprængning af en nordkoreansk brintbombe.

Der er tale om "ekstremt små valutabevægelser", fordi finansmarkederne ikke vurderer, at trusselsbilledet mellem USA og Nordkorea er eskaleret yderligere efter weekendens prøvesprængning af en nordkoreansk brintbombe. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM WON-JIN

»De finansielle markeder tilpasser sig hurtigt, og de er benhårde over for det her kasten rundt med verbale trusler, for det har de set før.«

»Så medmindre der kommer et præg om, at en militær konflikt fremstår som meget forøget, så begynder markederne bare at reagere i mindre og mindre omfang, som vi ser i dag,« siger Jan Bylov, valutastrateg i Jyske Bank.

Dollar koster mandag ved 13-tiden 0,9580 schweizerfranc og 109,70 yen mod 0,9620 schweizerfranc og 110,25 yen fredag eftermiddag.

Udviklingen på valutamarkedet bærer også præg af usikkerhed om, hvorledes de amerikanske markeder reagerer på de nordkoreanske prøvesprængninger, fordi markederne i USA mandag holder lukket på grund af helligdagen Labor Day.

»I Europa tøver man altid, når de amerikanske markeder har lukket, fordi man ved ikke, hvordan USA vil fortolke situation.«

»Derfor kommer der tit en åbning, hvor man åbner lidt lavere, og så sker der ikke mere. Der kommer ikke nogen opfølgning, fordi der er lukket i USA,« siger Jan Bylov.

Euro koster mandag 1,1910 dollar mod 1,1880 dollar fredag eftermiddag. Dermed går der 130,65 yen på en euro mod 131,00 fredag, og der går 1,1409 schweizerfranc på en euro mod 1,1430 schweizerfranc.