Begivenhedsrig børsdag ventes at starte roligt

De europæiske aktiefutures indikerer en stort set uændret åbning onsdag, hvor den største opmærksomhed retter sig mod resultatet kl. 20 dansk tid af dagens rentemøde i den amerikanske centralbank.

Læs mere
Fold sammen

Her ser markedsdeltagerne primært frem til at høre nærmere om planerne for en kommende nedtrapning af programmet for opkøb af obligationer.

»Vi forventer ikke, at man vil ændre på opkøbsprogrammet eller kommentere på udviklingen i styringsrenten på dette møde, men man vil sandsynligvis tale om en opbremsning i QE-programmet senere i indeværende år. Med den voldsomme markedsreaktion efter sidste FOMC-møde in mente vil man gentage, at en opbremsning af QE er dataafhængig, og at en egentlig pengepolitisk opstramning har lange udsigter,« skriver Nordea i sin morgenrapport.

Forinden resultatet af rentemødet kan investorerne varme op med en lang række nøgletal fra såvel Europa som USA, herunder amerikanske væksttal for andet kvartal. Og mens den danske regnskabssæson er i sin spæde begyndelse, så er der fuldt tryk på regnskabsaflæggelserne fra flere store europæiske virksomheder. Onsdag morgen er der blevet aflagt rapporter fra selskaber som AB Inbev, Bayer, Peugeot, EADS (Airbus), BNP Paribas og Outotec.

Sidstnævnte er relevant for FLSmidth som indikator for udviklingen i aktiviteterne inden for mineudstyr. Outotecs ordreindtag faldt i andet kvartal ikke mindre end 50 pct. til 365,6 mio. euro, hvilket afspejler en opbremsning i investeringerne hos mineselskaberne.

Selvom Outotec ramte under forventningerne på såvel omsætning som indtjening, fastholder selskabet forventningerne til hele året. Nettoresultatet var i andet kvartal på 26,9 mio. euro, hvor der var ventet 32,3 ifølge Bloomberg News.

Der kan endvidere atter ventes opmærksomhed om Vestas og Pandora, der begge har fået opjusteret deres kursmål. Vestas har fået hævet kursmålet af finanshuset HSBC til 130 kr. fra tidligere 100 kr. per aktie. Det fremgår af data fra Bloomberg News. HSBC fastholder anbefalingen »overweight« af aktien, som tirsdag steg 2,2 pct. til 109 kr.

Pandora vil atter være i rampelyset efter tirsdagens opjustering af forventningerne til 2013. Det amerikanske børshus JP Morgan har hævet kursmålet på Pandora-aktien til 260 kr. fra tidligere 230 kr. Anbefalingen er uændret »overvægt«. Nordea hæver samtidig sit kursmål for aktien til 250 kr. fra 240 kr. Smykkeaktien steg tirsdag 3 pct. til 220,6 kr.

Danske Bank kan få lidt ekstra opmærksomhed forud for bankens halvårsregnskab torsdag. Analytikere har i de seneste tre måneder skåret 1 mia. kr. af deres forventninger til bankens overskud efter skat, og konsensusestimatet ligger nu i den nedre del af Danske Banks eget skøn om et resultat mellem 7,5 og 10,0 mia. kr. Danske Bank-aktien steg 0,6 pct. til 103,9 kr.

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten AB Inbev, der ikke helt levede op til analytikerforventningerne til indtjeningen i andet kvartal. Overskuddet per aktie landede på 0,93 dollar mod ventet 1,04 dollar. Carlsberg steg 1,5 pct. til 560 kr. tirsdag

A.P. Møller - Mærsk kan få opmærksomhed efter en række regnskaber fra asiatiske rederier. Mitsui Orient Lines, Nippon Yusen og K-Line kom alle ud med plusser på bundlinjen i andet kvartal, mens China Cosco venter et underskud i første halvår. Mærsk B-aktien steg tirsdag 0,4 pct. til 44.160.