Begejstringen ville ingen ende tage på Wall Street

Investorerne havde svært ved at få armene ned på børsen i New York mandag.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De finanspolitiske forhandlinger synes at foregå i en så positiv atmosfære at analytikere allerede er ved at tage forskud på en løsning og samtidig gav positive signaler fra ejendomsmarkedet anledning til endnu større optimisme.

Dow Jones Industrial Average steg 1,7 pct. eller mere end 200 point med blandt andet storbankerne i front. Det bredere S&P 500 lukke 2 pct. højere og Nasdaq sluttede med en stigning på hele 2,2 pct.

De finanspolitiske forhandlinger i Washington skrider frem, og weekendens møde mellem præsident Barack Obama og Kongressens ledere pegede i retning af sen stor sandsynlighed for, at der kan opnås enighed inden udløbet af budgetrammerne og skatteaftalerne og derved undgå at føderale nedskæringer og skattestigninger udløses.

Såvel den republikanske topforhandler, John Boehner, som Det Hvide Hus' talsmand, Jay Carney, har betegnet det seneste møde som "konstruktiv".

- Spørgsmålet om, hvorvidt den finanspolitiske afgrund vil blive undgået, er umuligt at besvare med sikkerhed. Men den politiske realitet peger i retning af, at et kompromis vil være muligt. Parterne ser stadig ud til at være ret langt fra hinanden på en række vigtige spørgsmål, især vedrørende en potentiel skattestigning for de højere indkomster. Men politikerne forsøger i det mindste at finde en løsning, siger seniorrådgiver Bob Doll fra Blackrock til CNN.

Finansaktierne trak godt op med et plus på 4,1 pct. til Bank of America og 2,7 pct. til JPMorgan Chase. Og blandt teknologiaktier var Apple i hopla med en stigning på hele 7,2 pct. efter at analytiker Brian White Topeka Capital Markets betegnede den seneste tids kursfald i aktien som "vanvittig". Han peger på Apples nye produkter og langsigtede vækstmuligheder.

Blandt de andre teknologiaktier var der også pæne kursstigninger til Verizon Communications og Hewlett-Packard, der lukkede henholdsvis 3,4 pct. og 3,5 pct. højere.

Novo Nordisk kunne ikke helt følge markedets tempo på Wall Street, men en kurstigning blev det dog til. Den danske medicinalkoncerns ADR'er lukkede 0,7 pct. højere i 154,48 dollar. Det svarer med en dollarkurs tirsdag morgen på 5,8340 kr. til en lukkepris på 901,24 kr. I København sluttede aktien i 894,50 kr.