Bavarian/Jyske: USA-ordre giver positiv signaleffekt

 

Udvidelsen af RFP II-kontrakten har en positiv signalværdi, vurderer Frank Hørning Andersen, aktieanalytiker hos Jyske Bank.

 

- Fase 2-studiet understøtter intentionen om at positionere Imvamune som en meget sikker vaccine. Det er også positivt i forhold til den bredere kommercialisering af vaccinen, siger Frank Hørning Andersen.

 

Han mener, at studiet vil være med til at understøtte den kliniske profil på vaccinen.

 

Målt på kroner og øre vurderer Frank Hørning Andersen en kurseffekt på 6-12 kroner af ordren - afhængigt af, hvor stor en del der går til forskning, og hvor meget Bavarian Nordic selv får i kassen. Det er en begrænset effekt i forhold til bankens kursmål på 649 kroner.

 

Han venter at se Imvamune i fase III i midten af 2008 og vil ikke udelukke, at der kan komme yderligere kliniske studier af vaccinen - omend han ikke ser nogen på tegnebrættet nu og her.

 

På baggrund af udtalelser fra USAs sundhedsministerium vurderer Frank Hørning Andersen, at der er stor sandsynlighed for, at optionen på 60 millioner doser i forbindelse med RFP 3-ordren vil blive gennemført.

 

Såfremt Imvamune bliver godkendt som registreret vaccine, kan det styrke salget yderligere i USA og salg i forbindelse med genopfyldning af forældrede lagre. Desuden er der mulighed for ekspansion til andre lande. Canada har som første land uden for USA afgivet en lille, men strategisk vigtig ordre. Hvis vaccinen bliver godkendt, kan lande som Tyskland og Storbritannien stå i forreste række som nye kunder, vurderer Frank Hørning Andersen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )