Bavarian Nordic presset ned af hedgefond

Den amerikanske hedgefond Kerrisdale har mandag i første omgang held til at presse Bavarian Nordic-aktien via en optræden i dagbladet Børsen.

Bavarian-aktien har i den periode ligget i et kursniveau på 325-360 kr., men mandag er kursen nede i 311,50 kr. efter et fald på 3 pct. fra fredagens lukkekurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Kerrisdale har løbende fra april til juli opbygget en såkaldt "shortselling"-position på 2,7 pct. af aktierne i biotekselskabet.

Det betyder, at fonden har lånt 2,7 pct. af aktierne i Bavarian, solgt dem i markedet, og på et senere tidspunkt skal købe dem igen for at aflevere dem tilbage til ejerne.

Bavarian-aktien har i den periode ligget i et kursniveau på 325-360 kr., men mandag er kursen nede i 311,50 kr. efter et fald på 3 pct. fra fredagens lukkekurs, blandt andet oven på Kerrisdales udtalelser til Børsen.

- Vi mener, at Bavarians aktie er voldsomt overvurderet på grund af Prostvac (Bavarians potentiale prostatakræftmiddel, red.), udtaler Kerrisdales investeringschef Sahm Adrangi til avisen. Han mener, at aktien bør falde mindst 70 pct., og har blandt andet direkte opfordret andre storinvestorer til at sælge.