Bavarian Nordic-aktier løfter hovedet efter knockout

Den dyne af skuffelse og storudsalg, der fredag halverede Bavarian Nordics værdi, har løftet sig en smule mandag. Aktierne stiger solidt på fondsbørsen, omend der er lang, lang vej tilbage til værdien fra før fredagens lidelseshistorie.

Søren Løntoft Hansen, Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag før middag stiger aktierne i Bavarian Nordic med 6,1 procent til 244 kroner.

»Der er lidt positive takter. Det ser man ofte, at når man oplever meget store fald og panikstemning oven på skuffelser, så er der lidt genvinding dagen efter,« siger Bavarian Nordic-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

»Investorerne kan her begynde at fokusere lidt mere på, hvilke værdier der i selskabet, og ikke hvilke værdier der er forsvundet.«

Sent torsdag aften meldte Bavarian Nordic ud, at milliardhåbet mod prostatakræft, Prostvac, var blevet stoppet af et uafhængigt panel, der overvågede et stort studie med midlet.

Det blev straffet med en kursfald på hele 48 procent fredag, der barberede værdien af Bavarian Nordic med 6,8 milliarder kroner til 7,4 milliarder kroner.

Oven på stigningen mandag har investorerne vundet lidt af det tabte tilbage. Selskabet er 7,8 milliarder kroner værd, hvilket dog stadig betyder et tab for investorerne på 6,4 milliarder kroner siden torsdag aften.

»Der er værdier tilbage i selskabet. En stor ordre på frysetørret koppevaccine til USA er på vej, et middel mod luftvejsinfektioner er også i pipelinen, og så er der midlet mod lungekræft CV-301.«

»Jeg synes faktisk, at de værdier, der er tilbage i Bavarian Nordic, overstiger den aktiekurs, de ligger på nu. Også inklusiv mandagens stigning,« siger Søren Løntoft.

Derudover understreger Søren Løntoft Hansen, at Prostvac ikke nødvendigvis er så stendød, som fredagens aktiefald kunne indikere.

Det har vist sig effektivt i kombination af andre midler, så data for hvorfor, at studiet blev lagt ned, skal tygges grundigt igennem.

/ritzau/