Bavarian Nordic-aktien slikker sårene efter kæmpe tab

Bavarian Nordic fik næsten halveret sin børsværdi fredag 15. september, da selskabet måtte skrotte prostatakræftmidlet Prostvac efter manglende resultater, men aktien har genvundet noget af sin tabte værdi og er siden det fejlslagne kræftforsøg steget med 21,3 pct.

- Investorerne kigger på, hvad det er for nogle værdier, der er tilbage i selskabet. Stigningen afspejler en form for rationalitet hos investorerne, for der er værdier, der overstiger den nuværende aktiekurs, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank, over for Børsen.

Dagen inden nyheden om det fejlslagne studie satte biotekselskabet aktiekursrekord i 443,5 kr. Dagen efter faldt værdien med 48,1 pct. til 230 kr.

Ifølge senioraktieanalytikeren skyldes stigningen blandt andet, at Bavarian Nordic havde en god kapitalmarkedsdag i torsdags, hvor de synliggjorde den eksisterende pipeline. Hvordan fremtiden ser ud for biotekselskabet er dog uvis.

- Det kommer an på markedsstemningen, og hvordan nyhedsflowet bliver for Bavarian. Jeg ved ikke, hvad der sker i morgen, siger Søren Løntoft Hansen til Børsen.

Mandag umiddelbart inden børslukketid handles en aktie i Bavarian Nordic til 279 kr. med en stigning på 6,7 pct. fra fredagens lukkeniveau.

/ritzau/FINANS