Barclays overskud falder i tredje kvartal

Foto: CARL COURT.
Læs mere
Fold sammen

Den britiske storbank Barclays kom ud af tredje kvartal med et fald i overskuddet før skat på 10 pct., og den halter en smule bag analytikernes forventninger.

Det justerede resultat før skat landede på 1,43 mia. pund, godt 14,7 mia. kr., mod 1,59 mia. pund i samme periode sidste år. Resultatet ligger et stykke fra analytikernes estimater, der i gennemsnit lød på et overskud før skat på 1,65 mia. pund ifølge Bloomberg News.

Barclays investeringsafdeling præsterede et overskud på 317 mio. pund før skat mod 284 mio. pund i samme kvartal sidste år. Hos investeringsbanken er indtægterne fra gebyrer er steget, mens overskuddet fra aktieafdelingen er hoppet 12 pct. Investeringsbanken ser dog en forværring af markedsforholdene i oktober og advarer om mulighed for svagere resultater i fjerde kvartal.

Banken forsøger i øjeblikket at reducere omkostningerne ved en strukturreform, som den nyudnævnte administrerende direktør, Jes Staley, skal gennemføre efter sin tiltrædelse, skriver Bloomberg News.

Barclays har været påvirket af høje hensættelser til efterforskninger af diverse lovovertrædelser hos banken, der udgør 1,1 mia. pund i tredje kvartal af 2015.