Barclays-aktionærer fejrer direktørfyring

Det bliver tolket positivt i aktiemarkedet, at Barclays onsdag har givet en fyreseddel til sin direktør gennem de seneste tre år, Antony Jenkins.

Foto: MIKE SEGAR

Den britiske storbank har overraskende givet direktøren sparket for at sætte skub i udviklingen, mens strategien ligger fast. Det fortæller banken onsdag morgen.

Aktiemarkedet reagerer ved at sende Barclays-aktien 2,7 pct. højere til 258,90 pence. Det er den største stigning i FTSE100-indekset på London-børsen og næststørste stigning i det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

Banken leder efter en afløser, men i mellemtiden vil bestyrelsesformand John McFarlane overtage roret som kombineret formand og administrerende direktør.

- Uanset Antonys væsentlige bidrag stod det klart for os alle (i bestyrelsen, red.), at der var behov for et nyt sæt færdigheder for den kommende periode, siger Sir Michael Rake, næstformand for bestyrelsen, i en meddelelse.

John McFarlane har kun været en del af Barclays-bestyrelsen siden januar 2015 og blev formand i april. Han har også formandskabet i Firstgroup, men vil opsige den stilling for at hellige sig bankarbejdet.

Oven på chefskiftet siger John McFarlen blandt andet til BBC-radiostationen Radio 4, at banken ikke er effektiv nok, og at der kan være nedskæringer på vej både i lønningslisten og antallet filialer.

Det er desuden besluttet, at banken ikke vil forlænge sit sponsorat af den bedste engelske fodboldliga, Premier League, rapporterer Radio 4.