Banksektoren ventes at komme under pres

Det blev til minusser både i USA og Asien, hvor især de amerikanske banker fik store øretæver. De europæiske børser ventes derfor, at være presset onsdag morgen og samme tendens ventes i Danmark.

Læs mere
Fold sammen
Der vil i C20-indekset, som tirsdag lukkede 1,7 pct. lavere i 250,34, være fokus på de store danske banker, som trods weekendens bankpakke ventes at komme under pres.

"Det bliver nok en negativ åbning for de europæiske aktier, efter de meget negative tendenser vi så i USA og Asien. Bankerne kan få det svært i dag efter, at især denne branche dykkede kraftigt i USA tirsdag. Vi så, hvordan bankerne i mandags, til trods for en dansk bankpakke, ikke kunne modstå den generelle negative europæiske tendens, og dette forstærker mistanken om, at de danske banker vil være presset onsdag morgen," siger Michael Borre fra Nordea til RB-Børsen.

Han fortsætter:

"Til den gode side kan det nævnes, at den amerikanske IT-mastodont IBM har aflagt et rigtig godt regnskab, som kan have en positiv signalværdi."

Mangel på kapital
Finans: Det er de dårlige indtjeningsudsigter for bankerne samt de fortsatte spekulationer om mangel på kapital, der presser den globale banksektor. Citigroup faldt godt 20 pct. til 2,8 dollar, mens Bank of America dykkede 29 pct. til 5,1 dollar. Danske Bank faldt tirsdag 3,9 pct. til 55,5, mens Nordea faldt massive 7 pct. til 29,1.

NKT: Selskabet er snart klar med en spareplan. NKT gennemgår alle forretningsområder undtagen NKT Flexibles med en tættekam for at finde besparelsesmuligheder, skriver Børsen. Avisen skriver ligeledes at NKT gerne vil på virksomhedsopkøb, men at bankerne i øjeblikket ikke er villig til at låne penge ud. NKT lukkede tirsdag 1,1 pct. lavere i kurs 109,8.

Åbning i SAS-salg
SAS: Finnair ser nu ud til at tø op i forhold til SAS. Ledelsen i Finnairs hovedkvarter i Helsinki ser flere fordele ved en fusion med SAS, i takt med at de internationale luftfartsmarkeder fryser til. Det skriver Børsen. SAS lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 31,3.

Thrane & Thrane: Producenten af kommunikationsudstyr meddeler onsdag morgen, at man afskediger 90 af selskabets 700 medarbejdere for at spare ca. 30 mio. kr. årligt. Til gengæld udgiftsføres der en enkeltomkostning på 14 mio. kr. i selskabets tredje kvartal, som ender 31. januar 2009.

Thrane & Thrane meddeler samtidig, at salget udvikler sig i overensstemmelse med forventningerne, og at det derfor fastholder sine forventninger for hele året. Thrane & Thrane faldt 0,7 pct. til kurs 149.

RB-Børsen