Bankpakke-lov er et halmstrå til de truede banker

Lovforslaget, der skal gøre bankpakke II til virkelighed, indeholder et sidste halmstrå, som de allermest truede banker kan klamre sig til.

Ifølge lovforslaget skal pengeinstitutterne, der deltager i pakken, nå op på en kernekapitalprocent på mindst 12. Det vil nogle af de allermest udsatte banker få svært ved at nå, bl.a. Fionia Bank.

Men ifølge lovforslaget kan disse banker nu måske alligevel få hjælp fra den statslige kapitalindsprøjtning, der gives i form af hybrid kernekapital. Det fremgår nemlig af lovforslaget, at pengeinstitutter, der i dag har en kernekapitalprocent under 6 vil kunne forhandle individuelle løsninger, der sikrer den højst mulige kernekapitalprocent.

Sidste gang, bankerne skulle oplyse deres kernekapitalprocent, var i forbindelse med halvårsregnskaberne. Dengang var der ifølge Finanstilsynets opgørelse ingen der havde en kernekapitalprocent under 6. Men siden er der nedskrevet hundredvis af millioner kroner i de danske banker. For eksempel havde Fionia Bank dengang en kernekapital på 8,8 pct., som ved kvartalsregnskabet var reduceret til 7,5 pct. Ifølge RB-Børsens oplysninger kan kernekapitalen i Fionia nu være nede under 5 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )