Bankers bundlinje i bedring

I 2011 kom knap halvdelen af de danske banker ud af året med et underskud på bundlinjen, men så slemt stod det ikke til i 2012, vurderer analytikerne

Selv om det har været et hårdt år, har bankerne været gode til at hæve priserne og skære omkostningerne til. Det skriver Jyllands-Posten.

- 2012 har været et udfordrende år for bankerne, men der er blevet arbejdet med mange ting, og det store fokus på omkostningerne kan bidrage til, at selv om nedskrivningerne stadig er høje, så vil flere banker kunne vise et plus på bundlinjen, siger Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank, til Jyllands-Posten.

Bankerne har også fået hjælp af stigninger på både aktiemarkedet og obligationsmarkedet. Det ventes at bidrage positivt på bundlinjerne gennem højere handelsindtægter.

Selv om bankerne står til at have oplevet bedring i 2012 sammenlignet med året inden, vil bankregnskaberne dog fortsat ikke være prangende. Ifølge Bjørn Schwarz vil flere institutter melde om tilbagegang på grund af faldende udlånsvolumen, som ikke kan opvejes af de højere priser.