Bankerne nyder godt af mindre fokus på Nordkorea

Bankerne har mandag lagt godt fra land på de europæiske aktiebørser, hvor Jyske Bank står for den største stigning i C20- Cap-indekset med 2,2 pct.

Foto: Henning Bagger. Bankerne har mandag lagt godt fra land på de europæiske aktiebørser, hvor Jyske Bank står for den største stigning i C20- Cap-indekset med 2,2 pct. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Fremgangen i sektoren skyldes ifølge aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, at sidste uges atomspændinger mellem USA's præsident, Donald Trump, og det nordkoreanske styre i Pyongyang ikke er fortsat.

»Det er en genrejsning fra et fald i slutningen sidste uge på grund af de geopolitiske uroligheder, hvor der er kommet mere ro mellem USA og Nordkore«a.

»Det kan være, at markedet har vurderet, det har været lidt for hård ved aktierne - specielt på banksiden,« siger Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank og Nordea klarer sig også godt i det danske aktiemarked og stiger med henholdsvis 1,1 og 0,8 pct.

Når særligt bankerne reagerer på geopolitiske uro, skyldes det ifølge Mikkel Emil Jensen, at det kan have stor betydning for verdenshandlen.

»Bankerne er et meget klart spejl af væksten og økonomien, og hvis der kommer krig, så er der stor usikkerhed om, hvad det kommer til at betyde for handlen mellem landene.«

»Bankerne er cykliske, så de følger økonomierne og geopolitiske usikkerhed, fordi det kan gå ind og påvirke den globale vækst. Så hvis der kommer usikkerhed omkring det, så rammer det typisk bankerne,« siger Mikkel Emil Jensen.

Banksektoren står mandag formiddag for den største stigning blandt brancheindeksene i Europa Stoxx 600. Bankindekset stiger med 1,5 pct.