Bankerne forgylder ejerne med 72 mia. kr. efter rekordår

For de nordiske banker blev 2015 et rekordår, hvor det samlede resultat før skat steg med 13 pct. i forhold til året før. Analytiker tvivler på endnu et rekordår for Norden, men regner med, at de danske banker fortsætter festen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det skriver Børsen.

Nordiske banker formåede i 2015 at hæve indtjeningen trods lav vækst og et udfordrende rentemiljø, og det imponerer den anerkendte bankanalytiker fra storbanken Citi Ronit Ghose, der mener, at indtjeningsfremgangen for flere af danske banker vil fortsætte.- Målt på egenkapitalforrentning er nordiske banker nogle af de mest lønsomme i Europa. Renteindtægterne faldt i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode året før, men overskuddene faldt ikke, siger Ronit Ghose til Børsen.
Årsagen til de samlede rekordresultater skal ifølge Børsen blandt andet findes i højere indtægter fra handel, kapitalforvaltning, og lavere omkostninger fra eksempelvis filiallukninger.


- De nordiske banker er meget diversificerede butikker, og der er der ikke noget, der tyder på, at det for alvor bliver skidt i 2016, siger investeringsstrateg i Industriens Pension, Morten Kongshaug, til Børsen.
Bankerne sender på grund af det stærke år og den svage økonomiske vækst i samfundet samlet 72 mia. kr. tilbage til aktionærerne i form af aktietilbagekøb og og udbytte.

/ritzau/FINANS