Banker valgt til at børsnotere DONG Energy

Det bliver de internationale finanshuse Citigroup og Morgan Stanley, der kommer til at stå for børsnoteringen af DONG Energy.

Børsnoteringen af DONG Energy kommer til at ske via de internationale finanshuse Citygroup og Morgan Stanley. De er valgt til den prestigefyldte opgave. Det skriver Bloomberg News ifølge RB-Børsen.

Kontorchef i Finansministeriet Peter Brixen oplyser til nyhedsbureauet, at regeringen har valgt emissionsbankerne, men han vil ikke oplyse, hvem det er. En meddelelse derom kan komme allerede i dag, onsdag.

- Vi vil udsende en pressemeddelelse enten i dag eller i morgen, siger Peter Brixen.

I alt 20 investeringsbanker har angiveligt deltaget i kampen om børsnoteringen af DONG Energy, og det er Finansministeriet og i sidste ende finansminister Thor Pedersen (V), der har taget beslutningen.

- Der er meget prestige i at blive valgt som emissionsbank. Det bliver en meget stor dansk børsnotering, siger aktiestrateg Henrik Henriksen fra Jyske Bank, til Bloomberg.

Hverken Citigroup eller Morgan Stanley ønsker at kommentere oplysningerne. Regeringen har tidligere valgt Rothschild Group ved advokat Jona Bruun til at rådgive den om noteringen af DONG.

Der skal ifølge forlydender en tredje bank til at stå for en mindre del af børsnoteringen. Og den bank skal være dansk. Her kæmper Nordea og Danske Bank om den prestigefyldte opgave.

/ritzau/