Banker om europæiske aktier i 2017: Vi har nok det bedste bag os

De europæiske aktier er oppe med næsten 10 pct. i 2017, og de har haft det rigtig godt i løbet af maj, efter at Emmanuel Macron løb med sejren ved præsidentvalget i Frankrig og dermed fjernede frygten for EU-skeptiske Marine Le Pen som frontfigur.

Foto: CHIP EAST.
Læs mere
Fold sammen

Men spørger man aktiestrategerne rundt om i de store banker, kan festen meget vel være forbi. Det skriver Bloomberg News.

Det europæiske Stoxx 600-indeks, der i år er oppe med 9,5 pct., ventes at slutte 2017 cirka 2,5 pct. lavere end det nuværende niveau.

Det viser en rundspørge blandt 15 banker - herunder blandt andet JPMorgan, Barclays, HSBC og Commerzbank - som Bloomberg News har foretaget.

»Aktiestrategerne er tidligere blevet brændt af deres optimisme, og derfor er de blevet mere forsigtige i forhold til at tale Europa op efter en god periode,« siger Michael Ingram, der er strateg ved børsmægleren BGC Partners, til Bloomberg News.

»Det er svært at finde nogle katalysatorer på den korte bane, som skal fortsætte fremgangen, da de fleste politiske snubletråde ser ud til at være forhandlet på plads, en lempelig pengepolitik er indregnet i markedet, og den europæiske regnskabssæson er overstået,« siger han.

Nogle af svarene i rundspørgen var indsamlet før anden valgrunde af præsidentvalget i Frankrig, hvor Macron dog stod til en klar sejr i meningsmålingerne.

Aktiestrategernes lidt negative forventninger til afkastene på det europæiske aktiemarked ser dog ikke ud til at smitte af på investorernes risikolyst.

Ifølge Bank of America kom der 6,1 mia. dollar - eller 41 mia. kr. - friske penge ind i europæiske aktiefonde i sidste uge.