Banker: Nervepirrende uger i vente for danske aktier

De tekniske analyser peger på store fald for de danske aktier på den korte bane.

Foto: Reuters.
Læs mere
Fold sammen
De danske aktier viste misundelsesværdig god form sammenlignet med udlandet i april, maj og juni, men efter opturen ser man nu en tendens, der vækker bekymring hos flere banker.

Det er de tekniske analytikere, der ikke kigger på de fundamentale tal som udviklingen i omsætning og indtjening, men som udelukkende kigger på aktiekurserne i et historisk perspektiv, der er blevet bekymrede over udviklingen de seneste uger.

I fredags lukkede C20-indekset i 279,84 – under indeks 280 - som af mange tekniske analytikere blev opfattet som et nøglepunkt.

Til borsen.dk siger bl.a. chef for teknisk analyse i Finansbanken, Torben Melsted, at fredagens lukkeniveau ud fra et teknisk synspunkt er meget alvorligt.

”Jeg kigger efter et fald ned mod 270 i første omgang som et absolut minimum og det kravler den nok også igennem uden problemer ned mod niveau på 259 indenfor de kommende to til fire uger maksimalt," siger Melsted.

Bekymrede miner

Også hos Alm. Brand Markets spår man nogle dårlige uger for de toneangivende danske aktier.

” Jeg kigger på et punkt, der hedder 279,3 og når vi passerer det, betyder det efter alt at dømme, at vi skal ned i indeks 257 over de næste par uger,” siger senioranalytiker Peter Jensen.

Endelig ser også Nordea med bekymrede miner på faldet i de danske aktier.

"De danske aktier viser ikke længere samme styrke som i maj og har nået kritiske niveauer. Vi ser ikke længere stigende toppe og bunde, og det er et faresignal," siger Michael Borre til borsen.dk.

Hos Finansbanken er Torben Melsted så bekymret, at han ikke tror, C20-indekset i år kommer til at slå rekorden fra maj.