Bankekspert: Trodsreaktion bag aktieoptur

Det er en trodsreaktion fra markedet, der ligger til grund for den tilsyneladende uforklarligt store fremgang, de danske aktiekurser har set de seneste par handelsdage.

Det mener i hvert fald direktør Bjarne Jensen, Bjarne Jensen Consult, der tror, at folk er trætte af negative nyheder i medierne, som "jo næsten har dødsdømt hele verden".

- Det læser folk jo. Alle eksperter - makroøkonomer, cheføkonomer - med respekt for sig selv, de skulle jo have medieplads. På et eller andet tidspunkt, så siger folk: "Vi gider ikke høre mere på de der sortseere mere. Nu visker vi tavlen ren, nu går vi sgu' til den igen, for det pjat gider vi ikke mere. Nu kan det være nok", siger Bjarne Jensen, der tidligere har været ansvarlig for værdipapirhandel i Danske Bank og administrerende direktør i et børsmæglerselskab.

Han peger på, at samtidig ligger nogle af de mange penge, der er blevet trukket ud af markederne, klar og venter i investorernes lommer.

- Der hober sig jo penge op. Der er mange, der sidder med penge, og pludselig bliver mange bange for ikke at komme med på vognen igen, siger Bjarne Jensen.

Men han understreger, at det stadig er alt for tidligt at sige, at markedet nu er vendt.

- Man ved ikke, hvornår det vender. Det kan være, at det her er vendingen. Det kan også godt være, at vi får en over nakken om fire dage. Det er umuligt at sige, konstaterer Bjarne Jensen og sukker dybt over "alle de prognoser og gætterier".

Mandag eftermiddag lå det danske C20-indeks i et plus på over 4 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )