Bankdirektør og långivere må redde flyselskab med 200 millioner kroner

Serieinvestoren Lars Thuesen må til lommerne, efter charterflyselskabet Jet Time kan præsentere et rekordstort underskud.

Lars Thuesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egenkapitalen i charterflyselskabet Jet Time er væk, efter selskabet kan præsentere det værste regnskabsår siden stiftelsen tilbage i 2006.

Ifølge Børsen lyder underskuddet på 140 millioner kroner for 2015. Det er 86 millioner kroner mere end i 2014, hvor selskabet for første gang havde røde tal på bundlinjen.

Det store hul i kassen betyder, at forhandlinger om nye investorer er brudt sammen, og derfor må Lars Thuesen, der til dagligt arbejder som bankdirektør i Basisbak, og en række långivere skyde 200 millioner kroner i Jet Time

»Det er klart, at det her er da spændende. Det er store beløb for mig. Men jeg lever af at investere mine penge,« siger han til Børsen.

Lars Thuesen stiftede selv Jet Time for 10 år siden med blandt andet tidligere Magasin-direktør Stig Bøgh Karlsen og skibsrederen Ditlev Wedell-Wedellsborg. Men i december købte Lars Thuesen de andre medstiftere ud af Jet Time, fordi selskabet havde brug for ny kapital. Han sidder i dag på aktiemajoriteten.

Jet Time omsætter for 1,7 milliarder kroner, og Lars Thuesen forventer også, at der igen vil være sorte tal på bundlinjen inden for et par år.

Lars Thuesen har blandt andet opbygget sin formue ved at investere i bryggerier, færger og rejseselskaber. I 2010 tjente han op mod 100 millioner kroner, da han solgte sine aktier i et af Tysklands største rejsebureauer FTI.