Bankaktier kan fortsat være på vej op

Der er fortsat udsigt til rigtig gode afkast for investorer i bankaktier, mener analytikere.

Foto: Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen. Omkostningerne er det vigtigste for bankerne den kommende tid.
Læs mere
Fold sammen

Men hvor opturen for bankaktier på børsen indtil videre i år har været drevet af, at konkursfrygten er forsvundet, så skal den fremtidige værdiskabelse komme fra bank-ledelsernes evne til at holde omkostningerne i ro, samtidig med at ledelserne skal sikre en kontrolleret vækst.

Det mener blandt andre Stig Haldan, der er chef for salget til institutionelle investorer hos Nykredit Asset Management, ifølge Børsen.

»Warren Buffet (en af verdens bedste og rigeste investorer, red.) har sagt om banker, at de er »Great for investors - as long as you invest in banks that don't make mistakes.«  Kort sagt skal man investere i banker, der ikke laver fejl. Derfor skal man være selektiv,« siger Stig Haldan.

Han vil ikke afsløre, hvilke specifikke banker, han mener, man skal satse på. Men Nykredit har i første halvår haft både Danske Bank, Sydbank og Ringkjøbing Landbobank i porteføljen.

Første fase af opturen for bankaktierne handlede ifølge Stig Haldan om, at der var udbredt konkursfrygt, hvilket ramte alle banker. I dag er de fleste banker ude af det scenario, og derfor drejer det sig om at være rustet til lavkonjunktur herhjemme og derefter den vækstfase, som følger efter recessionen.