Bankaktier fortsætter fremgangen

De danske banker fortsætter fremgangen i kølvandet af de politiske forhandlinger om bankpakke II, mens hovedparten af C20-medlemmerne ligger med kursfald, hvilket begrænser C20-fremgangen til 0,2 pct. til 272,5.

ØK er ramt af spekulationer om devalueringer af den venezuelanske valuta, bolivaren.

Danske Bank stiger 4,2 pct. til kurs 68,3 og fortsætter dermed sidste uges markante fremgang. Sydbank stiger 7,0 pct. til 88,3, mens Jyske Bank løftes 5,1 pct. til kurs 154. Svensk/danske Nordea falder 4,6 pct. til kurs 39,7.

Vestas falder 1,2 pct. til kurs 335. The American Wind Energy Association (AWEA) og The Solar Energy Industries Association (SEIA) ser en dramatisk reduktion i investeringer i vedvarende energi for 2009, hvis ikke kongressen og den kommende administration (Obama) vil komme til undsætning. De sure udsigter skyldes finanskrisen.

- Vi glæder os over Obamas aggressive målsætninger for vedvarende energiforsyning over de næste tre år. Vindenergibranchen er parat til at gøre sin del af arbejdet, men der er store forhindringer med den nuværende økonomiske situation, udtalte direktør Denise Bode fra AWEA.

Carlsberg går mod strømmen og stiger 2,9 pct. til kurs 205,8. Der er spekulationer om, at julesalget hos de britiske pubber ikke er så svagt som frygtet. Salget vil blive belyst i markedsopdateringerne fra Punch Tavern den 14. og JD Wetherspoon og Individual Restaurant Group den 20. samt Fuller's og Mitchells & Butlers den 29. januar. I modsat retning trækker presset på den russiske rubel, som er blevet yderligere devalueret.

Danisco falder 2,1 pct. til kurs 218,3. Dagbladet Børsen skriver, at Daniscos salg af sukkerenheden til tyske Nordzucker kan falde til jorden. De tyske konkurrencemyndigheder siger nej eller kun betinget ja i 43 pct. af sagerne i den fase to, hvor Nordzuckers køb af Danisco Sugar nu befinder sig.

ØK-aktien falder 4,0 pct. til 196 efter spekulationer om devalueringer af valutaen bolivaren. Den venezuelanske bolivar er ramt af spekulationerne grundet indikationer fra præsident Hugo Chavez. Det skriver Bloomberg News.

SAS ligger 0,9 pct. højere i kurs 32,1 efter præsentationen af trafiktal for december, som indeholdt planer om reduktion af kapaciteten.

-Det er ikke overraskende, at SAS vil skære i kapaciteten i 2009 på baggrund af, hvad vi ser i trafikudviklingen. Det overraskende er, at selskabet nu selv er ude og sige det, analytiker i Jyske Bank Karsten Sloth til RB-Børsen.

RB-Børsen