Bankaktie-fuser på børsen

Søndagens bankpakke blev ikke modtaget med et forventet jubelbrøl på børsen i København. Bankaktierne fik hug, og C20-indekset blev sendt ned med 1,8 procent.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Hvad der lignede en festdag på fondsbørsen i København for bankaktierne efter søndagens kreditpakke på 100 milliarder kroner endte i en stor fuser.

Samtlige af de store bankaktier endte i minus. Værst gik det ud over Sydbank og Nordea, der begge måtte notere et minus på næsten fem procent. Danske Bank og Jyske Bank faldt med henholdsvis en og tre procent.

Den meget omtalte fynske storbank Fionia Bank, der er i overhængende fare for at ryge under lovens solvenskrav på otte procent og som tidligere åbent har meldt ud, at den behøver kapital, blev fra morgenstunden sendt markant op.

Aktien tog dog et ordentlig dyk og røg ned med næsten 50 procent, efter at bankens direktør over for RB-Børsen sagde, at der muligvis skal mere end bankpakke II til at redde Fionia Bank. Ledelsen i den kriseramte bank vurderer nu, om de skal lave en aktieemission.

Aktien rettede sig dog inden lukketid og faldt "blot" med cirka 12 procent.

Det var ikke kun bankaktierne, som mandag fik stryg. Investorerne sendte også hovedparten af de mest handlede aktier i C20-indekset ned. Samlet faldt indekset med 1,8 procent til kurs 254.

/ritzau/