Bank: Vestas nærmer sig opkøbspris

Den danske vindmøllegigant er nu så billig, at der snart kan komme et bud på hele butikken.

Formand Bent Carlsen og direktør Ditlev Engel kan meget vel snart modtage et bud på Vestas, mener analytiker Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Sydbanks Vestas-analytiker Jacob Pedersen.

Torsdag dykker Vestas med yderligere 5 procent til 147 kroner, og kursfaldet på en uge er næsten på 10 pct. Markedsværdien er nu på omkring 30 mia. kr.. Det er lavt nok, til at tiltrække købstilbud fra udlandet, hvor flere større spillere kigger efter en indgang til markedet.

- Kursen har nået nogle niveauer, der er så lave, at overtagelse mere og mere bliver et tema. Hvis man kan købe den førende spiller i sektoren for 30 mia. kr., så har jeg svært ved at tro, at der går lang tid, før der er nogen, der begynder at kigge på det. Du har aldrig kunnet købe ordrebeholdningen så billigt, som nu, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Vestas ordrebog var ved udgangen af marts 7352 MW, hvilket af selskabet værdisættes til 7,2 mia. euro eller omkring 53 mia. kr. Altså markant mere end markedsværdien.

- Man står med den største ordrebeholdning nogensinde, produkterne har aldrig været bedre, og man er den eneste rigtigt globale spiller i sektoren. For bud skal man bare kigge til Asien, hvor nogle af de store har meldt, at man vil ind i branchen. Toshiba meldte ud i den seneste tid. Lur mig, om ikke nogen af de store spillere i Asien har blikket rettet mod Vestas' markedsværdi. Rabatten nu i forhold til bare 6-9 måneder siden er voldsom, siger Jacob Pedersen.

Jacob Pedersen mener generelt, at markedet har voldsomt undervurderet prisfastsættelsen af Vestas.