Bank skubber TDC-bekymringer til side

TDCs drift er på rette spor, og mange af de forbehold, investorerne har om aktien, bør ikke for alvor bekymre, mener Credit Suisse.

Credit Suisse vurderer, at driften i TDC er i bedring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken løftede sin anbefaling af TDC-aktien til "outperform" med et kursmål på 47 kr. i november. Siden har børshusets kunder i stigende grad vist sig modtagelige over for TDC-historien, men flere forbehold over for casen bliver ved med at dukke op. Credit Suisse vakler dog ikke og forudser, at TDC fortsat vil kunne levere et højt udbytte.

- Hvor bæredygtig er dividenden? Vi mener, at det handler om den driftsmæssige udvikling i forretningen, som vi vurderer er i bedring, hedder det blandt andet i et notat.

TDC besluttede sidste år at investere mere i forretningen og sænkede den andel af selskabets pengestrømme, som vil blive betalt tilbage til aktionærerne. Det betyder, at udbyttet i 2013 vil lande på omkring 3,7 kr. mod 4,6 kr. ved den gamle metode. Sammenholdt med slutkursen torsdag på 41,5 kr. er det tale om et afkast 8,9 pct., hvis ellers aktiekursen kan fastholdes.

Tidligere har aktiesalg fra de fem kapitalfonde i NTCH, der i dag sidder på omkring en tredjedel af TDC-aktierne dog sat aktien under pres. Hvorvidt der kan komme yderligere aktiesalg er uklart, påpeger Credit Suisse.

Banken ser i øvrigt ikke tegn på voksende priskonkurrence om privatkunder og venter nogen grad af stabilisering af priserne, da de er tæt på produktionsomkostningerne, samtidig med at branchen generelt vurderes at handle mere rationelt.

Når det kommer til erhvervssegmentet ventes nogen pres på forretningen, men presset vil aftage i 2013.