Bank også sigtet i Parken-sagen

Den kursmanipulerende handel med aktier, som Bagmandspolitiet sigter Parkens ledelse for, foregik gennem FIH Erhvervsbank.

Flemming Østergaard holdt afskedsreception i Parken forud for sin fratrædelse som bestyrelsesformand. Her ses han mellem venner, heriblandt (til højre) tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup og yderst til højre Lars Johansen, tidligere direktør i FIH Erhvervsbank og en kort overgang formand for Parken efter Flemming Østergaards afgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet sigter Parken Sport & Entertainment og den tidligere ledelse for at manipuleret med aktiekurserne for at pleje egne interesser, og nu kommer det frem, at også den bank, der praktisk stod for handlerne, bliver sigtet for medvirken.

Det oplyser FIH Erhvervsbank i en meddelelse til fondsbørsen.

"Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet har i dag rejst sigtelse mod FIH Erhvervsbank A/S for overtrædelse af værdipapirhandelslovens bestemmelser om kursmanipulation ved i en periode fra november 2007 til februar 2008 at have medvirket til, at der via FIH Erhvervsbank A/S blev handlet med aktier i Parken Sport & Entertainment A/S' på en måde, der var egnet til ulovligt at påvirke kursen på disse," hedder det i meddelelsen.

Sagen drejer sig kort sagt om, at Parken med daværende formand Flemming Østergaard og direktør Jørgen Glistrup i spidsen opkøbte aktier for store beløb, angiveligt for at holde kursen oppe i en tid med kritik af selskabet. Et stykke tid senere solgte Flemming Østergaard en stor portion aktier, og fortjenesten skal dermed have været højere, end den ellers ville have været.

Sigtelsen bliver ikke mindre speget af, at FIH Erhvervsbanks daværende direktør Lars Johansen i foråret 2010 en kort overgang var formand for Parken Sport & Entertainment, da Flemming Østergaard ikke kunne enes med de nye storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen. Den nye formand holdt dog blot to måneder i jobbet.

"FIH Erhvervsbank A/S er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, og da efterforskningen af sagen pågår, vil FIH Erhvervsbank A/S ikke kommentere sagen yderligere," skriver administrerende direktør Bjarne Graven Larsen til fondsbørsen.

FIH Erhvervsbank ophørte med at drive handel med værdipapirer i januar 2009.

Parkens nuværende direktør Anders Hørsholt er også sigtet i sagen.