Bank of England fastholder som ventet renten og opkøbsprogrammet

Den britiske centralbank, Bank of England, fastholder helt som ventet sin ledende rente og sit opkøbsprogram i forbindelse med torsdagens rentemøde i banken.

Foto: ANDY RAIN. Den britiske centralbank, Bank of England, fastholder helt som ventet sin ledende rente og sit opkøbsprogram i forbindelse med torsdagens rentemøde i banken.
Læs mere
Fold sammen

Den ledende rente er dermed fortsat på rekordlave 0,25 pct., mens opkøbsprogrammet, der bruges til blandt andet obligationskøb, stadig lyder på 435 mia. pund.

Det var helt som ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Sammen med udmeldingen fortalte Bank of England desuden, at centralbanken ikke længere venter, at det kan blive nødvendigt at sænke renten igen i 2016, efter at renten tidligere på året blev beskåret for at modvirke effekten af brexit-afstemningen.

Derudover løfter Bank of England også sin inflationsprognose og venter nu, at forbrugerpriserne allerede næste år vil stige med mere end 2 pct., og at inflationen sidst i 2019 vil ramme 2,5 pct.

Endelig ser Bank of England nu også lysere på den økonomiske vækst i Storbritannien, som nu ventes at blive 2,2 pct. i år og 1,4 pct. næste år, målt på bruttonationalproduktet (BNP). For 2018-sænkes prognosen for BNP-væksten til gengæld til 1,5 pct.

De tidligere forventninger var en vækst på 2,0 pct. i år, 0,8 pct. næste år og 1,8 pct. i 2018.