Bank of America i forrest i amerikansk finansfremgang

I løbet af mandagen er stemningen blevet positiv på de internationale markeder, og det sikrer en positiv amerikansk åbning, hvor bankerne leder stigningerne.

Læs mere
Fold sammen
Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,3 pct. højere i 8.167. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,7 pct. lavere i 1746.

Bank of America åbner 4,6 pct. højere i 12,4 dollar. Bank of America arbejder på at slippe for at betale milliarder til den amerikanske stat for garantier vedrørende den opkøbte og fallerede investeringsbank Merrill Lynch. Staten vil have, at storbanken betaler en andel af regningen på 4 mia. dollar. Det skriver Bloomberg News, som henviser til unavngivne kilder tæt på situationen.

Ifølge rygterne henholder Bank of America sig til, at garantierne aldrig blev brugt, og at de øvrige ikke var underskrevet. Ifølge kilderne er begge parter enige i, at dokumenterne aldrig blev underskrevet og garantierne aldrig blev brugt.

Amerikanske Eli Lily har fået FDA-godkendt et blodfortyndende medikament (prasugrel), som skal sælges under navnet Effient. Det nye medikament er udviklet af den japanske samarbejdspartner Daiichi. Effient skal konkurrere med Sanofi-Aventis' Plavix. Begge medikamenter skal bruges til forebyggelse af blodpropper. Eli Lily falder 1,4 pct. til 32,9 dollar.

Republikanerne meddelte søndag, at de ser vækstpakken på mere end 787 mia. dollar som et flop, og at det nu har vist sig, at vækstpakken ikke virker. Derfor er de også klar modstander af en ny vækstpakke, som der har været rygter i markedet om. Præsident Obama forsvarede sig senere søndag i et interview med CNN, da han udtalte, at vækstpakken er en to-årsplan og ikke en seksmånedersplan.

Yderligere kommenterede han rygterne om en ny vækstpakke og sagde, at det er for tidligt med en ny vækstpakke.

Det japanske finanshus Nomura sænker mandag sin anbefaling på europæiske aktier til "Undervægt", og ved samme lejlighed blev anbefalingen på amerikanske aktier hævet til "Neutral".

RB-Børsen