Bank: Novo-aktien kan falde op til 18 procent

Det er på alle måder en skidt nyhed for Novo Nordisk, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har sagt nej til registreringsansøgning for det langtidsvirkende insulin Tresiba og insulinmikset Ryzodeg. Det vurderer Alm. Brand Markets.

Analytikerne vurderer, at kursen kan ramle til intervallet 880 til 950 kr. og sænker sit kursmål til 1015 kr. og suspenderer sin anbefaling, der lyder på "køb", indtil man har fået yderligere information.

Aktien lukkede fredag i 1070 kr. Falder aktien i Novo Nordisk til 880 kr. vil det svare til et kursfald på 18 pct. mens et fald til 950 vil svare til 11 pct.

- 2013 og 2014 estimaterne rammes næsten ikke, da manglende Tresiba og Ryzodeg salg på 1-2 års sigt delvist vil modsvares af Levemir. Usikkerheden og det mistede konkurrencemæssige forspring vil dog sænke præmien Novo handler til i forhold til peers. Baseret på en 50 pct. præmie målt på Price Earnings, mod de nuværende 80 pct., samt 2013-2014 estimater, indikerer det 880-950 kr. aktie, skriver Alm. Brand.

En 50 pct. præmie svarer ifølge banken til niveauet, da der var tvivl om succesen for Victoza.

Netop Victoza modvirker ifølge banken effekten af skuffelsen om Tresiba og Ryzodeg, der er blevet afkrævet yderligere studier omkring hjerte-kar-relaterede bivirkninger. Victoza er godkendt til behandling af fedme, og data fra det salg kan give lidt positivitet omkring aktien.

- Vi indregnet en effekt af Victoza mod fedme på 100 pr. per aktie i vores kursmål. Data på disse, kan modsat i perioden for Victoza forsinkelsen, 9 måneder med sænkede multipler, igen bringe lidt øget optimisme ind i aktien, skriver Alm. Brand.