Bank-aftale sætter Nets-aktie under nyt pres

Nets-aktien er under stort pres efter nye kursfald torsdag. Deutsche Bank opgiver sandsynligvis at støtte aktien mere.

Foto: Liselotte Sabroe. Nets topchef Bo Nilsson har måttet se Nets-aktien dykke konstant siden børsnoteringen for et par uger siden. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Dankort-ejeren Nets, der blev børsnoteret for knap en måned siden, er under pres efter nye kursfald torsdag. En aftale, som bringer Nordea ind i MobilePay, fik investorerne til at sende aktien yderligere ned til det laveste niveau, siden selskabet blev noteret.

Samtidig tyder det på, at Deutsche Bank er løbet tør for penge til at holde hånden under aktien.

Det fik torsdag Nets-aktien til at falde med 4,4 pct. til kurs 129,1 – det laveste niveau siden selskabet blev noteret 23. september. Dermed endte aktien for første gang under det udbuds­internval, som bankerne solgte Nets-aktien til op til notereringen.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, mener, at reaktionen på aftalen mellem Nordea og Danske Bank er for kraftig. Men han peger på, at stemningen om Nets lige nu er så dårlig, at hedgefonde forsøger at presse aktien yderligere ned.

»Det er som en løveflok, der prøver at isolere nogle af de zebraer, der ser ud til at være i dårligst form. Det er tydeligt, at nogen spekulerer i, at aktiekursen i Nets er sårbar. Derfor forsøger de at få meddelelsen fra Nordea og Danske Bank til se ud, som om der kun er måneder til, at Nets ikke kan opretholde deres monopoler. På den måde kan der måske skabes lidt panik om aktien,« siger Per Hansen.

Danske Bank og Nordeas plan er at udrulle MobilePay til Nordeas kunder i Danmark og Norge. Aftalen betyder blandt andet, at kunder i Danske Bank og Nordea ikke skal igennem Nets’ systemer, når de overfører penge til hinanden.

Aktier i Nets har siden børsnoteringen været under heftigt pres, og den dårlige stemning fik yderligere luft, da Danske Bank meddelte, at banken har skiftet Nets ud med den svenske konkurrent Bambora.

I forløbet har aktien været støttet heftigt af Deutsche Bank, der er noteringens såkaldte stabiliseringsagent. Det betyder, at den tyske bank har haft til opgave at sikre en stabil kursudvikling i den første måned efter noteringen. Men de 2,4 mia. kr., som Deutsche Bank har haft til rådighed til den opgave, er nu sandsynligvis brugt.

»De har i to dage ikke været sendt en stabiliseringsmeddelelse ud, og det kan ikke tolkes anderledes end, at stabiliseringsperioden forsat løber, men at de ikke har flere klejner. Det er ved at gå op for nogen, at Deutsche Bank ikke længere er køber, og nu er der nogen, som er ude og låne aktier for at sende den her i dybet,« siger Per Hansen.

Karsten Anker Petersen, pressechef i Nets, udtalte torsdag, at aftalen mellem Nordea og Danske Bank var positiv for det danske selskab.

»Det gør det samlede marked for digitale løsninger større,« hed det i en mail torsdag til nyhedsbureauet Bloomberg.