Bang & Olufsens spekulanter trækker sig tilbage

Efter et voldsomt kurshop i slutningen af marts har shorthandlere lige så stille trukket sig tilbage fra B&O-aktien, men aktien er stadig blandt de mest shortede.

Foto: Henning Bagger. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014
Læs mere
Fold sammen

Spekulanterne skulle ud af deres shortpositioner efter salget af Automotive-forretningen, der gav et kurshop. Dermed blev der skabt flere købere end normalt, hvilket skubbede kursen op ad.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Vi ser ofte, at meget shortede aktier stiger, så at sige, får meget på en positiv meddelelse. Der går kortsigtet short squeeze i aktien. Kursen finder typisk et mere "normalt" niveau efter nogle uger, når udbud og efterspørgsel tilpasser sig hinanden. Det er der, B&O står nu, siger Mads Zink, chefaktiehandler i Danske Bank Markets.

Bang & Olufsens aktie er genstand for kraftig shorting, hvilket betyder, at der spekuleres kraftigt i, at aktiekursen falder. Siden den gode nyhed om B&O's salg af Automotive-forretningen har shorthandlerne trukket sig tilbage. Fire hedgefonde havde tidligere en shortposition på over 0,5 pct. af aktierne i B&O. Nu er kun en enkelt tilbage.