Bang & Olufsen-aktien glimter efter kinesisk interesse

Investorerne har taget godt imod tirsdagens nyheder fra Bang & Olufsen og selskabets potentielle køber, som der nu er sat navn på.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er kinesiske Sparkle Roll, der ligger i forhandlinger om at købe det danske elektronikmærke, og det vækker tilsyneladende begejstring i markedet.

Efter godt fem minutters handel stiger B&O-aktien 4,4 pct. til en kurs på 71,50 kr. og er den mest stigende aktie på fondsbørsen. Dermed er Struer-koncernen nu oppe på en markedsværdi på 3,1 mia. kr.

Sparkle Roll er i forvejen B&O-distributør i Kina og ejer lidt over 5 pct. af aktierne i det danske selskab, men nu har det altså appetit på at købe hele virksomheden, hvis det sker til en "fornuftig pris", fremgår det af en meddelelse.

Hongkong-selskabet sælger også andre luksusvarer som bilmærkerne Bentley, Lamborghini og Rolls-Royce samt smykker, ure og vine.

- Vi elsker B&O. Det er en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter, en stærk ledelse og et attraktivt globalt potentiale. Vi ser B&O som et verdenskendt og særdeles eftertragtet brand, der kombinerer fremragende teknologi med en stærk dansk designtradition, siger Qi Jianhong, der er formand for Sparkle Roll Group, i en meddelelse.

- Når det er sagt, mener vi også, at en anden ejerstruktur end den nuværende vil gavne B&O. Det vil frigøre ressourcer i firmaet og dermed øge væksten og fremme en konsolidering, siger Qi Jianhong.

Sparkle Roll undersøgerne nu muligheden for at fremsætte et købstilbud på alle aktierne i selskabet, men Hongkong-selskabet understreger, at der fortsat er nogle ting, som skal løses, inden man når dertil.