Bagmandspolitiet vil vende alle sten i OW Bunker-sag

Måske allerede i første halvår af 2016 er Bagmandspolitiet klar til at beslutte, hvorvidt der skal føres straffesager i OW Bunker-sagen. Politiet efterforsker bredt og afskærer sig ikke fra noget på forhånd. Altor undgik at blive involveret i det prospekt, som lå til grund for børsnoteringen af OW Bunker. Sådan har det hidtil lydt fra den svenske kapitalfond, der ejede den tidligere bunkervirksomhed. Dermed havde Altor ikke noget ansvar for det centrale dokument til investorerne, der blev sendt ud før den ulykkelige børsnotering, som et halvt år senere endte med, at OW Bunker gik konkurs.

Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, regner med, at politiet måske allerede i første halvår af 2016 kan gøre status på OW-Bunker-sagen. Foto: Jens Nørgaard Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I december 2014 gik Bagmandspolitiet af egen drift ind i den opsigtsvækkende sag om OW Bunkers pludselige krak. Efterforskningen har stået på lige siden, og nu indgår ad hoc-kurator Søren Halling-Overgaards rapport om mulig ansvarsplacering også i politiets granskning af sagen.

OW Bunker-sagen er stor og kompleks, men chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, venter, at politiet i løbet af 2016, måske allerede i første halvår, kan gøre status.

»Vi har et stort og solidt efterforskningshold siddende, og netop fordi vi tog sagen op af egen drift, er vi kommet et stykke af vejen. Jeg forventer, at vi i 2016 kan tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltaler i 2016, måske allerede i første halvår af 2016,« siger Morten Niels Jakobsen.

Da OW Bunker-sagen så småt begyndte at rulle, var der ellers lagt op til, at OW Bunker selv ville politianmelde to medarbejdere i Singapore for svindel, men det skete bare aldrig.

Kort tid efter gik virksomheden ned med et brag, og så var det, at politiet gik ind i sagen, der er blandt de største skandaler i dansk erhvervsliv, fordi virksomheden gik ned så kort tid efter børsnoteringen med store tab til følge for investorer og kreditorer.

Søren Halling-Overgaards rapport omhandler – ud over erstatningsretlige forhold – også mulige strafbare forhold, og her er der ifølge Morten Niels Jakobsen flere vinkler for politiet at arbejde videre med. Men ifølge Morten Niels Jakobsen afskærer politiet sig ikke på forhånd fra noget.

»Vi efterforsker bredt, og der er forskellige spor. Ved at læse rapporten fra kurator kan du se, at der er forskellige vinkler på sagen. Der er børsintroduktionen, men også forskellige andre ting, blandt andet forhold i udlandet, som man måske skal overveje. Det vigtige er at få hver en sten vendt, og vi udelukker ikke noget som helst,« siger Morten Niels Jakobsen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!