Bagmandspolitiet kræver ubetinget fængsel til Don Ø og Glistrup

Anklagemyndigheden kræver, at både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup bliver idømt ubetinget fængsel i sagen, hvor de er tiltalt for at manipulere med Parkens aktier.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to tidligere Parken-chefer Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup bør straffes med ubetinget fængsel.

Sådan lyder kravet fra Bagmandspolitiets anklager i Parken-sagen, hvor Østergaard og Glistrup er hovedpersonerne i en sag om kursmanipulation.

I anklageskriftet fremgik det ellers blot, at Bagmandspolitiet krævede en fængselsstraf, men det er nu blevet indskærpet.

Den påståede kursmanipulation skulle have foregået i perioden november 2007 til oktober 2008. I den periode var Flemming Østergaard bestyrelsesformand, mens Jørgen Glistrup var direktør i Parken. Begge nægter sig skyldige i alle anklager.

Det kom også frem, at Bagmandspolitiet kræver ubetingede fængselsstraffe til de to andre tiltalte i sagen, som begge er beskyttede af navneforbud. Anklagerne kræver bødestraf til selskaberne Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank, som har assisteret Parken med opkøb af Parkens egne aktier.

Dagens retsmøde er afsat til anklagemyndigheds procedure. I starten af juni vil forsvarerne fremlægge deres syn på sagen.

Retssagen har kørt i Københavns Byret siden december og forventes afsluttet inden sommerferien.