"Bad bank"-plan hiver aktier i vejret

De amerikanske aktier genvinder styrke. Obamas nye krisepakke og planen om at skabe et selskab for bankernes dårlige lån får aktierne til at stige.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det amerikanske aktierally fortsatte onsdag. De ledende indeks stiger, efter Obamas krisepakke er begyndt at tage form, og at flere ser en mulighed i at danne et "bad bank"-selskab, der skal overtage bankernes giftige lån.

Selv om snakken om en "bad bank" stadig foregår på rygteplan, så lyder det godt i investorernes ører, siger den amerikanske aktieanalytiker Joseph Saluzzi til CNN.

Joseph Saluzzi er ikke sikker på, at "bad bank"-ideen kan realiseres, og derfor mener han, at aktierne fortsat vil være under pres, indtil boligmarkedet når bunden, og antallet af ledige amerikanere topper.

Den amerikanske centralbank (FED) holdt senere onsdag rentemøde. Som forventet fastholdt man renten på 0-0,25 procent, men samtidig fortalte Bernanke, chef for FED, at man er parat til at købe obligationer. Det gav også et lille nyk opad til de amerikanske aktier.

Dow Jones gik knap 2,5 procent frem til kurs 8376, Nasdaq steg med 3,6 procent til kurs 1558, mens S&P500 øgede sin værdi med lidt over tre procent.