Axcel har gjort en fænomenal forretning med Pandora

Axcels syv år lange ejerskab af Pandora er muligvis den bedste kapitalfondsinvestering i Europa nogensinde, lyder vurderingen fra Sydbank.

Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Axcels syv år lange ejerskab af Pandora er muligvis den bedste kapitalfondsinvestering i Europa nogensinde. Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks Pandora-analytiker Søren Løntoft Hansen, efter at kapitalfonden har solgt sine sidste aktier i det danske smykkeselskab.

- Det har været en fænomenalt god investering for dem, fastslår han.

Søren Løntoft Hansen henviser til, at alene salget af Axcels sidste cirka 4,8 mio. Pandora-aktier indbringer omkring 2,5 mia. kr., hvilket er mere end de 1,8 mia. kr., kapitalfonden i sin tid betalte for 60 pct. af aktierne i det dengang familieejede foretagende.

Aktierne er solgt i en accelereret bookbuilding, hvor investeringsbanken Goldman Sachs har henvendt sig til institutionelle investorer og på baggrund af deres bud fundet frem til en pris for Axcels aktier samt 1,1 mio. Pandora-aktier, som stifterfamilien Enevoldsen har solgt i samme ombæring. Prisen er landet på 519,7 kr. pr. aktie, hvilket skal sammenlignes med en børskurs mandag på 530 kr. pr. aktie.

Ifølge Søren Løntoft Hansen er det helt normalt, at der bliver givet en vis rabat i forbindelse med salg af så store aktieposter, og nogle gange vil rabatten sætte sig i børskursen efterfølgende. Om det så bliver tilfældet for Pandora tirsdag, er han dog langt fra sikker på.

- Spørgsmålet er, om investorerne priser det ind i aktiekursen i dag, eller om de vægter højere, at kapitalfonden er ude, så man ikke længere skal frygte placeringer, der kan trykke kursen, siger han.

Søren Løntoft Hansen regner med en begrænset negativ kursreaktion, når børsen åbner.