Avis: Nordea presser Brøndby og Bjerregaard

Den fortsat magtulde Per Bjerregaard skal have skiftet mening om at lukke store investorer ind i klubben på Vestegnen, og det bryder bankforbindelsen sig angiveligt ikke om.

Per Bjerregaard møder medierne kort efter bestyrelsesmødet i Brøndby 18. september, hvor han luftede tanken om at lukke investorer ind i klubben. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske storbank Nordea, der er bankforbindelse for den pressede fodboldklub Brøndby IF, har afvist at udvide klubbens lånemuligheder, hvilket kan sende klubben i favnen på den tidligere direktør Frank Buch-Andersen, der står i spidsen for et forslag om en kapitaludvidelse på 150 mio. kr. Det skriver Ekstra Bladet.

Kravet for kapitalindsprøjtningen i klubben, som Frank Buch Andersen sammen med en række andre investorer selv lægger ryg til, er imidlertid en opsplitning af den nuværende aktiestruktur i klubben, der vil betyde en opblødning af ledelsen.

Per Bjerregaard trak sig tidligere på året som bestyrelsesformand for Brøndbys professionelle afdeling, men gennem sin position som formand for amatørafdelingen har han - grundet den nuværende struktur - fortsat den reelle magt i klubben. Og det har været til stor fortrydelse for både fans af klubben og aktionærer.

Midt i sidste uge kom Brøndby-aktien i kraftig medvind, da Per Bjerregaard - efter et bestyrelsesmøde i amatørafdelingen i Brøndby - åbnede op for, at indskuddet på 150 mio. kr. og dermed også en ændring af aktiestrukturen kunne komme på tale.

På de interne linjer har formanden dog ændret mening, skriver Ekstra Bladet, der med henvisning til en række kilder internt i Brøndby IF fortæller, at det er et led i magtkampen på den københavnske vestegn, at Per Bjerregaard vil afsøge andre muligheder end at lukke Frank Buch Andersen ind, fordi det de facto ville fratage ham selv en væsentlig del af magten i klubben.