Australsk dollar styrket af fastholdt rente

Den australske dollar er tirsdag eftermiddag styrket over for sine modparter, efter at landets centralbank har valgt at holde renten i ro.

Den australske dollar er tirsdag eftermiddag styrket over for sine modparter, efter at landets centralbank har valgt at holde renten i ro. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Samtidig gav Reserve Bank of Australia, RBA, ingen indikationer på, at der vil blive behov for at sænke renten i nær fremtid, skriver Bloomberg News.

Det var inden rentemødet ventet, at den afgående centralbankchef Glenn Stevens ville fastholde renten uændret på 1,5 pct. Der ville til gengæld blive ledt efter tegn på, om centralbanken kunne pønse på en rentesænkning i november.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet, og centralbankchefen og hans kolleger udtrykte ikke bekymring over de seneste måneders styrkelse af australsk dollar. Den australske dollar er siden januar blevet styrket med omkring 10 pct. over for den amerikanske dollar.

- Hjemlig og global vækst samt inflation var overskrifterne frem for dollaren, siger Tobias Davis, chef for valutahandel i Western Union i London, til Reuters.

- Man kunne måske have forventet mere diskussion om valutaen, men vi bliver formentlig nødt til at komme over 0,80 amerikanske dollar, før en verbal intervention vender tilbage på bordet, fortsætter han.

En australsk dollar koster tirsdag eftermiddag 0,7630 amerikanske dollar mod 0,7580 dollar mandag eftermiddag.

Den australske dollar bliver også løftet af data, der peger på en solid økonomisk vækst i landet i sidste kvartal.

Euro koster tirsdag 1,1163 dollar mod 1,1145 dollar mandag eftermiddag.

Dollar bliver samtidig handlet til 103,40 yen - præcis som mandag eftermiddag, mens der går 115,40 yen på en euro mod 115,25 yen mandag eftermiddag.