Auriga sælger datterselskab og scorer 80 mio. (NY)

 

Kemikoncernen Auriga, der er den børsnoterede moderkoncern for Cheminova, skal udelukkende koncentrere sig om Cheminova. Derfor skiller Auriga sig af med datterselskabet Skamol og senere følger et frasalg af det andet datterselskab Hardi International.

 

Auriga sælger Skamol til kapitalfonden Polaris og scorer 80 mio. kr. på frasalget, oplyser selskabet i en meddelelse. Administrerende direktør Bjørn Albinus er tilfreds med prisen for Skamol.

 

- Vi har fået den pris, som markedet ville give for den. Skamol har været i et udbud, og det her er så markedsprisen, og det kan ikke være andet end en fair pris, siger han til RB-Børsen.

 

Cheminova er klart det største selskab i Auriga, og for at øge fokus på Cheminova besluttede selskabet på Harboøre Tange at sælge de to datterselskaber Hardi og Skamol.

 

- Vi er i en situation, at vi skal koncentrere vores indsats om en vores forretningsområder. Det bliver Cheminova, og derfor magter vi i Auriga ikke at udvikle Hardi og Skamol længere. Processen mod et salg af Hardi kører som planlagt. Der vil komme en afklaring om det i andet halvår, siger Bjørn Albinus.

 

Auriga har haft et regulært katastrofeår i 2006, men er kommet bedre fra start i 2007. Bjørn Albinus vil dog ikke kommentere udviklingen i 2007 før halvårsregnskabet til august.

 

- 2006 var et meget svært år for branchen. Næsten ligegyldigt hvor vi var henne i verden, havde vi modvind. Men det allerværste var, at vores marked i Brasilien, som er blandt vores allerstørste, kollapsede. Det gjorde ondt på bundlinien. Men som vi oplyste i forbindelse med vores kvartalsregnskab, er vi tilfredse med en god start på året, siger Bjørn Albinus.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )