Auriga sælger datter fra

Kriseramte Auriga skærer forretningen til og sælger, helt som planlagt, datterselskabet Skamol til kapitalfonden Polaris. Kræfterne fokuseres efter rædselsåret 2006. Opdateret

Kemikoncernen Auriga, der er den børsnoterede moderkoncern for Cheminova, sælger datterselskabet Skamol. Auriga sælger selskabet til kapitalfonden Polaris og scorer 80 mio. kr. på frasalget, oplyser selskabet i en meddelelse.

"Auriga har gennem 20 års aktivt ejerskab medvirket til Skamols udvikling, blandt andet gennem en strategisk investering i en fransk produktionsvirksomhed, frasalg af granulatdivisionen til Damolin, væsentlige kapacitetsforøgelser på kalciumsili-kat og en række andre initiativer. De seneste år har Skamol været inde i en positiv udvikling med vækst i omsætning og indtjening," skriver Auriga.

"Vi har fået den pris, som markedet ville give for den. Skamol har været i et udbud, og det her er så markedsprisen, og det kan ikke være andet end en fair pris," siger han til RB-Børsen.

Cheminova er klart det største selskab i Auriga, og for at øge fokus på Cheminova besluttede selskabet på Harboøre Tange at sælge de to datterselskaber Hardi og Skamol.

"Vi er i en situation, at vi skal koncentrere vores indsats om en vores forretningsområder. Det bliver Cheminova, og derfor magter vi i Auriga ikke at udvikle Hardi og Skamol længere. Processen mod et salg af Hardi kører som planlagt. Der vil komme en afklaring om det i andet halvår," siger Bjørn Albinus.

Auriga fra Harboøre Tange havde et regulært katastrofeår i 2006, hvor nedjusteringerne stod i kø som følge af massive problemer på det brasilianske marked. Men man skulle være kommet bedre fra start i 2007. Bjørn Albinus vil dog ikke kommentere udviklingen i 2007 før halvårsregnskabet til august.

"2006 var et meget svært år for branchen. Næsten ligegyldigt hvor vi var henne i verden, havde vi modvind. Men det allerværste var, at vores marked i Brasilien, som er blandt vores allerstørste, kollapsede. Det gjorde ondt på bundlinien. Men som vi oplyste i forbindelse med vores kvartalsregnskab, er vi tilfredse med en god start på året," siger Bjørn Albinus.
(RB-Børsen)