Auriga-aktien kollapser efter ny nedtur

Kemikoncernen Auriga, der er den børsnoterede moderkoncern for Cheminova, har haft et rigtig skidt første halvår. Finansplanerne helt frem til 2010 er nedjusteret. Direktøren beroliger.

En større strejke har kostet 100 mio. kr. i omsætning, mens udviklingen på de vigtige markeder i Brasilien, USA og Indien skuffer.

Aktiemarkedet har kvitteret med et kursfald på 20 procent, men Auriga-direktør Bjørn Albinus prøver at berolige de nervøse investorer.

- Der er stadigvæk en enestående chance for Cheminova til at lancere mange nye spændende produkter. Det vil sige, at vi hvert eneste år investerer et tre-cifret millionbeløb i registrering og introduktion af nye produkter. Der er et enestående vindue, som vi bare skal udnytte, men det gør mere ondt i 2007, end vi havde regnet med, siger Bjørn Albinus til RB-Børsen.

- Branchen har det sådan set godt, men Cheminovas resultat i første halvår er ikke godt nok. En af grundene er strejken som kostede os næsten to ugers produktion. Vi tabte en omsætning på omkring 100 mio. kr., mens tabet på bundlinien er svært at gøre op. Men det er betydeligt, siger Bjørn Albinus, der samtidig peger på dårlige markedsforhold flere steder.

- Bomuldsmarkedet i USA har traditionelt været et stort marked for Cheminova. Bomuld i USA er faldet med en trejdedel, og det har slået hårdt. Samtidig biddrager Brasilien beskedent i forhold til sidste år, mens markedet i Indien først ventes at tage fart i tredje kvartal, påpeger Auriga-direktøren.

RB-Børsen