ATP: Vent med børsnotering af TDC

TDC er efter endnu et frasalg klar til comeback på fondsbørsen, men selskabets største mindretalsaktionær, pensionsgiganten ATP, råder til at vente med en børsnotering.

Vent med børsnoteringen af TDC, mener Bjarne Graven Larsen, ATPs fondsdirektør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Med salget af det ungarske datterselskab Invitel er TDC's gæld blevet slanket med 6 mia. kr., og selskabet fremstår i dag som en mere strømlinet forretning. Derfor er en børsnotering rykket tæt på, men mindretalsaktionæren ATP mener alligevel, at det vil være en fordel at vente.

Årsagen er, at det schweiziske datterselskab Sunrise endnu ikke har vist sig som en stabil forretning gennem en længere periode.

"Hvis jeg var i kapitalfondenes (hovedaktionærerne i TDC, red.) sted, ville jeg vente til Sunrise havde vist en varig bedring, og der tror, at vi kommer et stykke ind i 2010," siger ATPs fondsdirektør, Bjarne Graven Larsen, til dagbladet Børsen.

Han understreger samtidig over for avisen, at han ikke ser noget til hinder for, at fondene kan sælge TDC på børsmarkedet.

"Jeg ved ikke om og hvornår fondene genintroducerer TDC på børsen, men jeg tror godt, at fondene kunne gøre det, hvis de ville," siger Bjarne Graven Larsen.

TDCs ejere har i lang tid satset på en ren nordisk strategi, og på tre år er der solgt ud for 26 mia. kr. Kun schweiziske datterselskab Sunrise er tilbage før, at bordet er ryddet efter TDCs store udlandsudsalg.