ATP om DONG: Vi har ikke nogen greatest hits liste, men DONG ville rangere ganske højt

Adm. direktør i ATP, Carsten Stendevad, er en glad mand efter noteringen af DONG. Den danske pensionskasse har tjent fire milliarder kroner på sin investering, der er blandt de bedste, ATP har lavet.

ATP-topchef Carsten Stendevad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jubelbrølene var høje blandt medarbejderne i DONG, da energiselskabet klokken 9.00 gik på Fondsbørsen i København. Berlingske stod for langt væk fra ATP-topchef Carsten Stendevad til at høre, om han brølede med, men direktøren er under alle omstændigheder meget tilfreds med investeringen i DONG Energy.

»Vores medlemmer har i alt, med den pris der er nu (258 per aktie), fået et afkast på fire milliarder kroner,« siger Carsten Stendevad.

Hvor rangerer DONG på listen over ATPs investeringer?

»Vi har ikke en greatest hist liste, men den må rangere ganske højt. Dog vil jeg sige, at når vi ser på det generelle danske aktiemarked, så har det præsteret godt. Det er en glædens dag i dag, men vi har aktier i vores danske portefølje, som har klaret sig lidt bedre end DONG over de seneste par år. Det ændrer ikke ved, at det er en meget fin investering.«

Der var meget tale om, hvorvidt ATP kunne gå mere ind i DONGs kapitaludvidelse. Kunne I det?

»Der har været så meget snak om det. For mig var fokus dengang, at der var meget få på det dansegulv. Vi var aktive i den dialog, der var, og blev en del af den endelige løsning. Historieskrivning i dag er ikke, hvad vi har fokus på.«

TV: Euforisk DONG skal nu levere varen

 

ATP lavede sin investering i DONG Energy, da selskabet fik ny kapital i foråret 2014. Desuden har selskabet investeret i Goldman Sachs' New Energy Investment, der er den næststørste aktionær i DONG Energy.

Er I købere eller sælgere i DONG fremadrettet?

»Det er en stor position for. Vi er en langsigtet investor, og vi er trygge ved den investering. Vi kommenterer ikke direkte på det, men vi er kendt her i Danmark for at være gode langsigtede investorer,« siger Stendevad og tilføjer.

»DONG er jo den største enkeltinvestering, som vi har lavet i en virksomhed i fem år. Derfor er vi super glade for, at vi har været med til at skabe et selskab, som er grønt og som samtidigt skaber et godt afkast. Det er drømmen for os, at vi tjener rigtig mange penge og samtidigt skaber et grønt selskab.«