ATP har solgt stort ud af danske aktier

Danmarks største institutionelle investor, pensionsfonden ATP, har det seneste år solgt stort ud af sine aktier i danske virksomheder. Ifølge ATP selv er det de kraftige stigninger på det danske aktiemarked, der har tvunget ATP til at sælge ud.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Stigningerne på det danske marked har været så store, at det har tvunget vores hånd, udtaler Claus Wiinblad, aktiechef i ATP, til dagbladet Børsen.

ATP har aktier i 38 børsnoterede danske selskaber, hvoraf pensionsfonden har solgt fra i de 25 af selskaberne i løbet af 2014. Det er især Nordea, Chr. Hansen og TDC, som ATP har solgt ud af, mens ejerandelen i Coloplast, Novozymes og FLSmidth er øget en smule.

ATP, der investerer over 700 mia. kr. på vegne af danske pensionskunder, havde i 2013 et rekordgodt år med et afkast på 51,2 pct., hvilket ifølge aktiechef Claus Wiinblad har været medvirkende til beslutningen om at sælge ud af danske aktier.

De kraftige stigninger skabte nemlig en diskussion i ATP om, hvor meget ATP skulle være tilstede i danske aktier. ATP besluttede sig for, at aktierne nu var blevet værdisat så højt, at det ikke længere stod mål med den risiko de ønskede på danske aktier.