ATP: Genmab-bestyrelse scorer »opsigtsvækkende« bonusser

Stor succes på børsen har givet store bonusser til bestyrelsen i Genmab. Storinvestoren ATP rejser kritik af beløbene og kalder dem for opsigtsvækkende.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

Biotekselskabet Genmab har redet aktiemarkedet som en jockey - og kursridtet har kastet store afkast af til såvel investorer som de erhvervsfolk, der sidder i Genmabs bestyrelse.

Det får kritik af storinvestoren ATP.

Det skriver Finans.dk

»De beløb, som Genmabs bestyrelsesmedlemmer kan tjene (…), synes jeg, er opsigtsvækkende. Men med i det regnestykke hører, at aktiekursen er 50-doblet siden november 2011, og derfor vil enhver aktieaflønning ende i ekstraordinære beløb,« lyder kritikken fra Claus Berner Møller, underdirektør for danske aktier i ATP.

Bestyrelsen får tildelt såkaldte warrants, altså tegningsret til køb af aktier, dermed opnås gevinst, hvis aktiekursen på de nye aktier er højere end tegningskursen. Og det har i den grad været tilfældet hos Genmab, der har oplevet massive prisstigninger på børsen. Det er disse warrants, som ATP kritiserer.

Beregninger, foretaget af Finans.dk, viser, at Lundbeck-direktør Anders Gersel Pedersen, hvis udviklingen ikke ændrer sig, ender med at have scoret mere end 100 millioner kroner på at sidde i Genmabs bestyrelse.