ATP advarer H+H-top: Pas på B-aktionærerne

Pensionsgiganten ATP følger spændt med i dramaet om fremtiden for H+H.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kæmpe kapitaludvidelse i H+H International kommer til at betyde en markant udvanding for de nuværende aktionærer. Med et indskud på op mod 500 mio. kr. kommer en ny hemmelig investor til at sidde på magten i selskabet. En løsning som de nuværende A-aktionærer – Plum-fonden og Kresten Bergsøe – allerede har sagt god for. Men B-aktionærerne, der blandt andet tæller ATP og LD, er endnu ikke blevet spurgt.

Hos ATP, der sidder på 12 pct. af aktierne i selskabet, følger aktiechef Claus Wiinblad interesseret med i dramaet om fremtiden for H+H. ATP er ikke den hemmelige investor og derfor er det helt afgørende for pensionsgiganten præcis hvordan en fremtidig aftale bliver strikket sammen – og ikke mindst hvor godt eller skidt B-aktionærer som ATP bliver stillet.

”Der er ingen tvivl om, at H+H er i en situation hvor der var et stort behov for kapital, og derfor var det vigtigt med en aftale. Men sådan en aftale her kan skrues sammen på mange måder. Vi vil tage stilling til vores holdning, når vi kender de endelige vilkår i aftalen og især hvordan den stiller B-aktionærerne,” siger Claus Wiinblad.

Præcis hvem, der smider de mange penge i H+H, er endnu ukendt. Der gættes ivrigt og fra flere sider peges der især i retning af nordiske kapitalfonde som blandt andet IK Investment Partners, Polaris og Axcel.