Atlantic Petroleum overvejer fremtiden: Aktien stryger ned

Det bliver ikke taget godt imod, at Atlantic Petroleum har tænkt sig at ryste posen og overveje nye strategiske veje.

Det lille færøske olieselskab, der investerer i olielicenser i Nordsøen, er voldsomt presset af den lave oliepris. 2014 gav et underskud på 484 mio. kr. før skat, og 2015 er også startet bekymrende med nye milliontab og nedskrivninger.

Blandt andet derfor skal selskabets strategiske muligheder undersøges nærmere. For eksempel undersøges et salg eller en fusion af virksomheden, oplyser Atlantic Petroleum mandag morgen, og det har rystet selskabets aktie.

12 pct. falder Atlantic-aktien på børsen i København mandag ved 12.30-tiden, så kursen nu er nede på 31,40 kr., det laveste nogensinde. Dermed er selskabet værdisat til kun 116 mio. kr.

Som en del af den strategiske undersøgelse vil Atlantic Petroleum overveje en bred vifte af muligheder, hvor en af mulighederne kan være et salg af virksomheden eller en fusion med et andet. Desuden nævnes et salg, joint venture eller partnerskab for selskabets aktiviteter i Storbritannien og/eller Norge også som muligheder. Derudover ser virksomheden mulighed for at holde fast i selskabsstrategien som et selvstændigt firma.

- I og med at vi indleder undersøgelsen af strategiske alternativer får vi mulighed for at udforske muligheder, der kan fremskynde realiseringen af værdi til gavn for vores aktionærer, udtaler Ben Arabo, administrerende direktør hos Atlantic Petroleum, i meddelelsen.

Atlantic Petroleum har i forvejen besluttet at lukke sit hovedkontor på Færøerne og sat gang i andre sparetiltag samt solgt ejerandele i olielicenser fra.