Atlantic Petroleum forbereder mulighed for emission

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der er havnet i lidt af et økonomisk morads, forbereder sig på muligheden for at tilføre selskabet nye penge gennem en stor udstedelse af nye aktier.

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der er havnet i lidt af et økonomisk morads, forbereder sig på muligheden for at tilføre selskabet nye penge gennem en stor udstedelse af nye aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CLEMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig søges bemyndigelse til at optage nye obligationslån.

Det fremgår af indkaldelsen til selskabets ordinære generalforsamling, der afholdes i Tórshavn den 29. april.

I dagsordenen foreslår Atlantic Petroleum således en vedtægtsændring, der skal give mulighed for at gennemføre emissioner både med og uden fortegningsret - med en samlet forøgelse af den nominelle aktiekapital på 300 mio. kr.

Forslaget går på en bemyndigelse til perioden 30. april 2016 til 29. april 2021, hvor den nominelle aktiekapital kan forøges med 150 mio. kr. gennem udstedelse af nye aktier med fortegningsret for eksisterende aktionærer. Et tilsvarende forslag, hvor der er tale om udstedelse af nye aktier uden fortegningsret, er ligeledes en del af dagsordenen.

Begge dele skal ifølge forslaget kunne gennemføres over én eller flere omgange.

Samtidig med forslaget om bemyndigelse til de to aktieemissioner søger Atlantic Petroleum også bemyndigelse til at optage et nyt obligationslån på 200 mio. kr.